PRODUKT POLSKI

 

PRODUKT POLSKI

Koszyk 0,8 kg zbijany podłużny do garowania (wyrastania)

Aby sprawić by bochenki chleba były codziennie równe jakby wyszły z foremki do pieczenia ? Żeby tak się stało należy użyć koszyka zbijanego z wikliny. W trakcie garownia ciasta sprawia on że ciasto wyrasta równo. Ma to także pozytywny wpływ na wypiek chleba. Dzięki koszykowi do garowania chleba skórka staje się chrupka, a w trakcie krojenia nie kruszy się za nadto.

Dane :

  • Długość : 32 - 33 cm
  • Szerokość : 12 cm
  • Pojemność : 0,8 KG
  • Materiał : Wiklina

POLSKA WIKLINA

 

 

Szczotki strychówki można nazywać pędzlami piekarniczymi, służą bowiem do smarowania wodą (lub roztworem wody z mąką) ciasta chlebowego przed pieczeniem i po wypieku.

Strychówki piekarnicze mają drewniane trzonki, do których za pomocą drutu miedzianego jest przymocowane włosie z białej szczeciny świńskiej. Włosie świńskie zarówno chłonie dobrze wodę, jak i jest odporne na wysokie temperatury. Zestaw strychówek w 3 rozmiarach ma atest Państwowego Zakładu Higieny. W zależności od rozmiaru strychówki zmienia się liczba rzędów włosia:

mała strychówka 290 mm – rzędy 9 x 4,

wąska strychówka 330 mm – rzędy 9 x 6,

szeroka strychówka 340 mm – rzędy 12 x 5.

Komentarze