PRODUKT POLSKI
Koszyk 0,8 kg zbijany podłużny do garowania (wyrastania)
Aby sprawić
by bochenki chleba były codziennie równe jakby wyszły z foremki do pieczenia ?
Żeby tak się stało należy użyć koszyka zbijanego z wikliny. W trakcie garownia
ciasta sprawia on że ciasto wyrasta równo. Ma to także pozytywny wpływ na
wypiek chleba. Dzięki koszykowi do garowania chleba skórka staje się chrupka, a
w trakcie krojenia nie kruszy się za nadto.
Dane :
- Długość : 32 - 33 cm
- Szerokość : 12 cm
- Pojemność : 0,8 KG
- Materiał : Wiklina
POLSKA WIKLINA
Szczotki
strychówki można
nazywać pędzlami piekarniczymi, służą bowiem do smarowania wodą (lub roztworem
wody z mąką) ciasta chlebowego przed pieczeniem i po wypieku.
Strychówki
piekarnicze mają
drewniane trzonki, do których za pomocą drutu miedzianego jest przymocowane
włosie z białej szczeciny świńskiej. Włosie świńskie zarówno chłonie dobrze
wodę, jak i jest odporne na wysokie temperatury. Zestaw strychówek w 3
rozmiarach ma atest Państwowego Zakładu Higieny. W zależności od rozmiaru strychówki
zmienia się liczba rzędów włosia:
mała
strychówka 290 mm – rzędy 9 x 4,
wąska
strychówka 330 mm – rzędy 9 x 6,
szeroka
strychówka 340 mm – rzędy 12 x 5.
Komentarze
Prześlij komentarz